COMUNICAT

08.09.2016

 

 

În data de 08.09.2016, la sediul Instituției Prefectului - Județul Teleorman a avut loc un exerciţiu tactico-aplicativ sub coordonarea Direcţiei Judeţene de Informaţii Teleorman.

 

La aplicaţia comună privind "Intervenţia echipei pirotehnice pentru investigarea şi neutralizarea unui dispozitiv exploziv improvizat amplasat în interiorul unei clădiri", desfăşurată la obiectivul Instituţia Prefectului judeţului Teleorman au participat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Teleorman şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Teleorman, instituţii componente ale Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului (SNPCT) din judeţul Teleorman.

 

 

 

Activitatea a avut ca scop dezvoltarea şi optimizarea cooperării conjugate şi flexibile a entităţilor din sistemul naţional de securitate şi consolidarea capacităţii de acţiune şi răspuns în format inter-instituţional la apariţia unei potenţiale ameninţări, precum şi crearea unui canal de comunicare reciproc şi constructiv, respectiv perfecţionarea pregătirii tuturor categoriilor de participanţi prin adaptarea tehnicilor şi tacticilor de acţiune specifice în diverse ipoteze şi scenarii posibile.

 

 

 

 

De asemenea, exerciţiul a vizat şi familiarizarea entităţilor cu aspecte de ordin legislativ în domeniul antiterorist, cu prezentarea componentelor Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului, a atribuţiilor şi responsabilităţilor acestora, evidenţiindu-se rolul Serviciului Român de Informaţii în calitate de autoritate naţională în materie.

 

 

 

 

 

 

prefectura-teleorman.ro

Institutia Prefectului Judetul Teleorman

© 2014 - Toate drepturile rezervate

 

Date de contact:

Strada Dunarii nr. 178, Cod postal 140047
Telefon: 0247 / 311.150 * Fax: 0247 / 312.973
Telefon relatii cu publicul: 0247 / 311.031
E-Mail: office@prefectura-teleorman.ro

Anunţ: Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies.