COMUNICAT

Sesiune de prezentare a oportunităților oferite de Fondurile Europene, cu exemplificare pe fondurile LIFE - ”Finanțările LIFE mai aproape de utilizatori” - 15 noiembrie 2016

 

Instituția Prefectului Județul Teleorman în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Teleorman a organizat marți, 15 noiembrie, începând cu ora 9.30, la Sala mică de ședințe, o sesiune de prezentare a oportunităților oferite de Fondurile Europene, cu exemplificare pe fondurile LIFE - ”Finanțările LIFE mai aproape de utilizatori”.

Evenimentul a avut loc în cadrul unui proiect al Ministerului Mediului, implementat în perioada 2016 – 2017, cu scopul de a sprijini potențialii beneficiari în depunerea aplicațiilor pentru proiecte în cadrul Programului LIFE.

Programul LIFE este instrumentul financiar al Uniunii Europene pentru mediu și politici climatice, lansat pentru prima dată în 1992. Obiectivul său general vizează implementarea, actualizarea şi dezvoltarea politicii şi a legislaţiei UE privind mediul și clima, prin co-finanţarea proiectelor care adaugă valoare spaţiului european.

 

 

Actualul Program LIFE 2014 – 2020 își propune să acţioneze ca un catalizator pentru o mai bună implementare şi integrare a obiectivelor de mediu şi climatice şi să consolideze complementaritatea cu alte programe ale UE.

 

El prevede existenţa a două subprograme:

 

- Subprogramul pentru Mediu, cu trei direcţii prioritare: Mediu şi Utilizarea Eficientă a Resurselor, Natură și Biodiversitate, Guvernare şi Informare în Domeniul Mediului.

 

- Subprogramul pentru Politici Climatice, cu trei direcţii prioritare: Atenuarea Schimbărilor Climatice, Adaptarea la Schimbările Climatice, Guvernare şi Informare în Domeniul Climei.

 

Având în vedere faptul că LIFE a jucat un rol semnificativ în implementarea celor mai importante acte legislative ale UE în domeniul mediului, iar noul program se bazează pe evaluarea experiențelor anterioare și pe dezvoltarea de proiecte de ecoinovare, de conformare la cerințele de mediu și de utilizare eficientă a resurselor, seminarul și-a propus să ofere IMM-urilor din județ, asociațiilor profesionale, instituțiilor de învățământ superior, mai multe informații, exemple de bună practică și sprijin în scrierea de proiecte pentru atragerea de fonduri nerambursabile.

 

La întâlnire au fost prezenți agenți economici, reprezentanți ai Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, ai Universității Valahia Secția Alexandria, reprezentanți ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Agenției pentru Protecția Mediului Teleorman, ai Camerei de Comerț Industrie și Agricultură, ai Instituției Prefectului.

 

Discuțiile au fost interactive, orientate pe identificarea și dezvoltarea unor proiecte de interes pentru participanți.

 

Consultanții Ministerului Mediului și-au exprimat disponibilitatea pentru scrierea proiectelor identificate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

prefectura-teleorman.ro

Institutia Prefectului Judetul Teleorman

© 2014 - Toate drepturile rezervate

 

Date de contact:

Strada Dunarii nr. 178, Cod postal 140047
Telefon: 0247 / 311.150 * Fax: 0247 / 312.973
Telefon relatii cu publicul: 0247 / 311.031
E-Mail: office@prefectura-teleorman.ro

Anunţ: Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies.