COMUNICAT

22.11.2016

 

Luni, 21 noiembrie 2016, ora 15.00, s-a desfășurat ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, cu următoarea ordine de zi:  

1. Stabilirea măsurilor privind circulația în bune condiții pe podul de peste râul Vedea în municipiul Alexandria; 

2. Analiza situației transmise de Administrația Națională APELE ROMÂNE privind asigurarea scurgerii apelor la poduri și podețe; 

3. Aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției al județului Teleorman;

4 Analizarea ordinului IGSU nr.14238 din 31.10.2016 și stabilirea măsurilor ce se impun pentru completarea Registrului de Capabilități.

5.Diverse.

 

La primul punct al ordinii s-a stabilit că având în vedere că la această dată lucrările la obiectivul POD pe DN 6, km 85+993 peste râul Vedea în municipiul Alexandria sunt sistate se impune stabilirea în cadrul CJSU a unor măsuri care să conducă la desfășurarea în bune condiții a traficului în perioada rece și preîntâmpinarea producerii unor blocaje în trafic.

Astfel în perioadele în care carosabilul va fi acoperit cu zăpadă sau polei, un utilaj al SDN urmează să fie în permanență staționat în imediata vecinătate a podului în lucru, pentru a interveni, de îndată, în vederea curățării carosabilului și împrăștierii de materiale antiderapante.

La punctul 2 al ordinii de zi, directorul executiv al Sistemului de Gospodărire a Apelor Teleorman a prezentat o situație privind podurile și podețele subdimensionate de pe drumurile comunale și județene din 8 comune din județ, care în perioada 2014-2016 nu au putut fi tranzitate de undele de viitură.

S-a stabilit transmiterea unei circulare la localitățile vizate și Consiliul Județean Teleorman în vederea cuprinderii în bugetul pe anul 2017 a sumelor necesare pentru realizarea lucrărilor de investiții în vederea măririi capacității de preluare a apelor.

De asemenea, s-a mai stabilit ca la o eventuală rectificare bugetară în acest an, Consiliul Județean Teleorman să aloce sume, în vederea susținerii programelor de dezvoltare locală, conform art. 33, alin. 3, lit. b din Legea nr. 273/ 2006, privind finanţele publice locale, cu modificările și completările ulterioare.

La punctul 3 al ordinii de zi s-a aprobat Regulamentul de Organizare și Funcționare a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției al județului Teleorman.

În continuare, s-a pus în discuție Ordinul IGSU nr.14238 din 31.10.2016 și s-au stabilit măsurile ce se impun pentru completarea Registrului de Capabilități. Președintele CJSU a aprobat în planificarea structurilor teritoriale pentru introducerea datelor în aplicația RO-Risk în vederea întocmirii Registrului Național de Capabilități.

La punctul Diverse, prefectul județului a făcut cunoscute prevederile legale privind obligativitatea participării la cursurile de instruire pe protecție civilă ale personalului din instituțiile publice și necesitatea planificării în buget a cheltuielilor proprii care sunt necesare pentru transport, cazare și masă.

De asemenea, a făcut cunoscute problemele cu care ne confruntăm datorită faptului că primarii nu răspund solicitărilor nici după insistențe telefonice repetate, făcând astfel imposibilă elaborarea unei situații centralizate și răspunderea în termen la adresele organelor centrale.

 

 

prefectura-teleorman.ro

Institutia Prefectului Judetul Teleorman

© 2014 - Toate drepturile rezervate

 

Date de contact:

Strada Dunarii nr. 178, Cod postal 140047
Telefon: 0247 / 311.150 * Fax: 0247 / 312.973
Telefon relatii cu publicul: 0247 / 311.031
E-Mail: office@prefectura-teleorman.ro

Anunţ: Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies.