1 DECEMBRIE

01.12.2016

 

Doamnelor şi domnilor, dragi români,

 

Acum 98 de ani, pe 1 Decembrie, la Alba Iulia, românii şi-au văzut împlinit visul milenar, de a fi uniţi toţi sub acelaşi drapel. Ziua de 1 Decembrie a devenit cea mai importantă dată pentru români şi pentru România Mare, zi în care orgoliile politice, ambiţiile personale, interesele meschine nu au existat. A existat doar dorinţa de a fi români, de a avea o ţară mare şi unită, o ţară frumoasă şi bogată, în care românii să se simtă acasă, aşa cum ne dorim toţi şi aşa cum ar trebui să fie.

În această mare zi suntem obligaţi să ne gândim la înaintaşii noştri care s-au jertfit pentru ca noi să fim astăzi aici, suntem obligaţi să nu uităm faptele de arme, patriotismul ostaşilor, corectitudinea şi moralitatea oamenilor politici care au dus la înfăptuirea României Mari.

 

Ziua de 1 Decembrie 1918 a însemnat renaşterea românismului, cristalizarea valorilor morale ale marilor înaintaşi, recunoaşterea şi respectul din partea ţărilor puternice ale lumii, obţinerea identităţii de netăgăduit, aceea de a fi român.

,,Puterea stă-n unire! spunea Gheorghe Asachi. Doar uniţi ne putem păstra ţara, iar astăzi e nevoie poate cel mai mult de unire, de solidaritate, de excluderea din viaţa acestei ţări a minciunii, imoralităţii, proastelor moravuri şi nu în ultimul rând, a corupţiei.

 

 

Dragi români vă urez La mulţi ani ! iar ţie , dragă Românie, îţi doresc să creşti şi să exişti pe vecie !

prefectura-teleorman.ro

Institutia Prefectului Judetul Teleorman

© 2014 - Toate drepturile rezervate

 

Date de contact:

Strada Dunarii nr. 178, Cod postal 140047
Telefon: 0247 / 311.150 * Fax: 0247 / 312.973
Telefon relatii cu publicul: 0247 / 311.031
E-Mail: office@prefectura-teleorman.ro

Anunţ: Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies.