COMUNICAT

25.01.2017

 

 În data de 25 ianuarie 2017, începând cu ora 12.00, la Sala Mică de ședinţe a Palatului Administrativ a avut loc ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice organizat la nivelul județului Teleorman, prezidată de domnul prefect – Liviu Dumitrașcu.

 

Ordinea de zi a fost următoarea:

  1. Prezentarea Raportului – sinteză al Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice în cadrul Instituției Prefectului.
  2. Diverse.

 

La primul punct de pe ordinea de zi, domnul prefect Liviu Dumitrașcu a prezentat Raportul- sinteză pe anul 2016 al Comitetului, precizând că în conformitate cu art.3 alin.4 din HG nr.499/2004 privind înființarea, organizarea și funcționarea comitetelor de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice , anul trecut au avut loc 12 ședințe lunare. Domnul prefect a enumerat temele dezbătute în cadrul ședințelor, având loc discuții interactive cu membrii Comitetului.

În ședințele Comitetului au fost analizate probleme cu caracter economic și social care privesc persoanele vârstnice și au fost făcute propuneri pentru rezolvarea acestora. Printre cele mai importante probleme dezbătute au fost:

- înființarea de cabinete stomatologice și puncte farmaceutice în mediul rural, cu sprijinul primăriilor și consiliilor locale;

- extinderea activităților de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice;

- luarea în considerare a tichetelor de transport de către societățile de transport.

 

Domnii Cojoacă Marin și Nicolae Puchiu au arătat că anul trecut a existat o bună colaborare între Instituția Prefectului și Comitetul Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice.

La al doilea punct de pe ordinea de zi s-a discutat despre posibilele teme care trebuie avute în vedere pentru ședințele din anul 2017.

 

prefectura-teleorman.ro

Institutia Prefectului Judetul Teleorman

© 2014 - Toate drepturile rezervate

 

Date de contact:

Strada Dunarii nr. 178, Cod postal 140047
Telefon: 0247 / 311.150 * Fax: 0247 / 312.973
Telefon relatii cu publicul: 0247 / 311.031
E-Mail: office@prefectura-teleorman.ro

Anunţ: Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies.