COMUNICAT

20.02.2017

Comunicat privind vizita E.S. Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în România, domnul Andrei Grinkevich, la Alexandria

 

 

Marți, 14 februarie la ora 12.00, Prefectul județului, domnul Liviu Dumitrașcu, a primit vizita Excelenței Sale Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în România, domnul Andrei Grinkevich, interesat de a discuta perspectivele dezvoltării relațiilor bilaterale între republica Belarus și România.

Obiectivul vizitei, menționat în adresa prin care E.S. Domnul Ambasador a propus întâlnirea cu Prefectul județului, a fost: identificarea perspectivelor dezvoltării relațiilor bilaterale între Republica Belarus și România în vederea lărgirii cooperării reciproc avantajoase.

 

Domnul Liviu DUMITRAȘCU a făcut o prezentare succintă a județului, cu accent pe potențialul și oportunitățile de colaborare în domenii precum: agricultură și industrie alimentară, zootehnie, energie alternativă (solară, eoliană, biogaz, biodisel), industrie (parcuri industriale, capacități de producție/asamblare pentru industria constructoare de mașini), șantiere navale pentru ambarcațiuni ușoare, mediu de afaceri, comerț, investiții private în sănătate, investiții în parcuri de distracție și agrement, turism, cultură, educație, tineret și sport, înfrățiri între orașe. Au fost menționate și facilitățile pe care le poate oferii județul: fiscale, forță de muncă disponibilă și specializată, teren pentru realizarea investițiilor, transport ieftin pe Dunăre, consiliere în vederea desfășurării activităților, suport administrativ.

Domnul Andrei GRINKEVICH a vorbit despre Republica Belarus, particularități administrative și economice, orientarea țării către export, structura industriei, perspective de cooperare economică.

Au avut loc apoi discuții constructive pentru dezvoltarea unor proiecte concrete, de interes comun.

Pentru că domnul Ambasador venea de la întâlnirea cu Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Teleorman, unde acesta îi prezentase evenimentele relevante organizate la nivelul județului, respectiv târgurile cu specific agricol deja tradiționale pentru Teleorman ( ex. Târgul AGRALIMEX din luna august ), domnul Prefect l-a invitat pe oaspete să participe la acestea, împreună cu firme din Belarus.

La rândul său, domnul Ambasador a făcut invitații la târgurile zonale organizate în Belarus.

 

prefectura-teleorman.ro

Institutia Prefectului Judetul Teleorman

© 2014 - Toate drepturile rezervate

 

Date de contact:

Strada Dunarii nr. 178, Cod postal 140047
Telefon: 0247 / 311.150 * Fax: 0247 / 312.973
Telefon relatii cu publicul: 0247 / 311.031
E-Mail: office@prefectura-teleorman.ro

Anunţ: Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies.